Structura URL-ului pentru WordPress

Articol scris de | 10 noiembrie 2014

Structura URL-ului pentru WordPress lasata pe Default nu este cea mai buna pentru motoarele de cautare si nu este foarte usor de utilizat. In acest tutorial o sa va arat cum sa facem ca structura URL-ului pentru WordPress sa se „imprieteneasca” cu motoarele de cautare.

De ce sa schimbam structura URL-ului pentru WordPress?
Este foarte simplu, cand ai o structura a URL-ului care respecta regulile SEO, iti cresc sansele de a urca in clasamentul motoarelor de cautare, cum ar fi Google, Yahoo sau Bing. In concluzie, acestea reprezinta cea mai importanta sursa de noi vizitatori pentru toate site-urile. Din propria mea experienta cu SEO, am observat ca Google ofera o pondere mai mare pentru pentru site-urile cu structura URL-ului aleasa corect. Prin urmare, va recomand sa urmati acest tutorial.

Daca vom lasa modul default pentru URL-ul WordPress, structura pare a fi una robotizata, aceasta nu va fi nici foarte usor de utilizat si nici nu va avea o relatie foarte buna cu optimizarea SEO (de exemplu: http://alinstoica.ro/?p=11).

Scopul de a face structura URL-ului pentru WordPress sa fie mai prietenoasa o reprezinta faptul ca vizitatorii site-ului dumneavostra trebuie sa stie inainte de a citi articolul despre ce este vorba, doar uitandu-se la URL. Inca un scop reprezinta si faptul ca site-ul dumneavostra va fi optimizat mai usor in motoarele de cautare.

Pasul 1: Deschideti pagina Permalinks din Setari

Logati-va pe site-ul dumneavostra WordPress, iar in Dashboard, la Settings, alegeti optiunea Permalinks (exact ca in imaginea de mai jos). Odata ajuns in pagina Permalinks vom alege optiunea Custom Structure (Structura personalizata).
Structura URL-ului pentru WordPress
Alegeti a cincea optiune pentru a personaliza structura URL-ului pentru WordPress.

Pasul 2: Alegeti structura

Exista multe modalitati pentru a structura o adresa URL. WordPress ofera cateva optiuni pe care le puteti observa si in poza de mai sus, dar in opinia mea nu sunt cele mai reusite.

Va recomand urmatoarea strucura pentru URL-ul WordPress:

/%category%/%postname%/

Daca nu doriti sa tineti cont de recomandarea mea, exista mai multe moduri in care va puteti organiza singuri adresele URL. Mai jos, o sa va prezint cateva tag-uri:

%year% – Anul postarii articolului, de exemplu 2014
%monthnum% – Luna cand ati postat, de exemplu 11
%day% – Ziua cand ati postat, de exemplu 10
%hour% – Ora cand ati postat, de exemplu 16
%minute% – Minutul cand ati postat, de exemplu 11
%second% – Secunda cand ati postat, de exemplu 44
%category% – Categoria
%author% – Autorul

Dupa ce ati ales combinatia, dati clic pe Save Changes, dar va recomand sa faceti acest lucru cand sunteti la inceput de drum, deoarece va fi nevoie de reindexarea site-ului dumneavoastra in motoarele de cautare.
Mult noroc tuturor, va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *