Optimizare site GRATUIT- Prima pagina pe Google

Articol scris de | 20 ianuarie 2015

Optimizare site – Pe intelesul tuturor, optimizarea site-ului dumneavoastra reprezinta un ansamblu de actiuni intreprinse in structura acestuia, care au ca obiectiv final urcarea site-ului in clasament si aducerea acestuia in primele pagini cu rezultate ale celor mai importante motoare de cautare, atunci cand utilizatorul foloseste cuvantul dumneavoastra cheie in procesul de cautare.

Definitia este destul de simpla, dar in practica nu este chiar asa! M-am decis sa scriu acest articol pentru toti cei care sunt la inceput de drum si sa va ofer absolut GRATUIT toate cunostintele mele. Desigur, daca aveti si alte intrebari, va pot raspunde cu mare placere.

Optimizare site

Pasi pentru optimizare site

1. Asigurati-va ca site-ul dumneavoastra are o descriere corespunzatoare si ca cuvintele cheie alese se gasesc in aceasta. Descrierea si cuvintele cheie trebuiesc puse in sectiunea head a site-ului (<head> meta </head>).
Atentie! Descrierea nu trebuie sa depaseasca 160 de caractere (ideal ar fi in jurul a 140 de caractere). Nu exagerati cu alegerea cuvintelor cheie.

<meta name=”description” content=”AICI puneti descrierea site-ului dumneavoastra„/>
<meta name=”keywords” content=”cuvant cheie 1, cuvant cheie 2, cuvant cheie 3„/>

Exemplu descriere: Va oferim cele mai noi stiri Mireasa pentru fiul meu, metode de optimizare site, metode de facut bani pe internet si tutoriale wordpress.
Exemplu cuvinte cheie: mireasa pentru fiul meu, optimizare site, bani pe internet, tutoriale wordpress.

2. Pentru optimizare site in motoarele de cautare, continutul site-ului dumneavoastra trebuie sa fie UNIC. Motoarele de cautare, in special Google, nu agreeaza plagiatul. Incercati sa fiti originali si sa scrieti articole „invartindu-va” in jurul cuvintelor cheie.
Exemplu: Unul dintre cuvintele cheie este „optimizare site„. Scrieti un articol care va avea cuvant cheie principal „optimizare site„, dupa care puteti scrie despre „optimizare site gratuit„, „optimizare site in google„, etc.

3. Pozitia cuvantului cheie in articol trebuie sa fie urmatoarea:
– cuvantul cheie trebuie sa fie inclus in titlu;
– cuvantul cheie trebuie sa fie inclus in H1 si in H2, H3 (daca le folositi in articol);
– cuvantul cheie trebuie sa fie inclus in link (de exemplu: cuvant cheie „optimizare site” – link: alinstoica.ro/bloguri/optimizare-site);
– cuvantul cheie trebuie sa se regaseasca in text: Incercati sa nu exagerati! Va recomand o densitate de maxim 3%.
– cuvantul cheie sa se regaseasca in prima fraza a articolului (daca se poate, sa fie primul cuvant din articol).

4. Pozele ne ajuta foarte mult pentru optimizarea site-ului. Inainte sa adaugati o poza, redenumiti-o, astfel incat sa contina cuvantul cheie (de exemplu poza pentru acest articol se numeste optimizare-site.jpg). Daca cuvantul cheie este de fapt un grup de cuvinte folositi cratima („-„), in loc de spatiu. Dupa ce incarcati poza pe site-ul dumneavoastra, la optiuni avem text alternativ sau ALT. Si aici vom trece cuvantul cheie!

Optimizare site gratuit

5. Inscrieti-va site-ul in motoarele de cautare: Google, Yahoo, Dmoz, Bing, etc. Incercati sa nu inscrieti site-ul in toate motoarele de cautare intr-o zi, nu va grabiti. Totul trebuie facut pas cu pas!

6. Folositi Google Webmaster Tools pentru a studia performantele site-ului dumneavoastra si Google Keyword Planner pentru a verifica concurenta si numarul de cautari pe cuvantul cheie.

7. Pentru o optimizare site mai accelerata, folositi retelele de socializare. Acestea conteaza foarte mult pentru motoarele de cautare si grabesc indexarea paginilor dumneavoastra. Cele mai importante retele de socializare sunt Google+, Pinterest, Twitter si Facebook, EXACT in aceasta ordine.

8. Imediat dupa ce postati un articol pe site, distribuiti link-ul articolului pe retelele de socializare.

9. Pentru o optimizare site perfecta, fara probleme si fara a fi banat de motoarele de cautare va recomand sa NU faceti schimb de link-uri. Aceasta metoda va ajuta doar la inceput si va recomand sa lasati site-ul sa urce natural. Multe persoane spun ca este bine daca site-ul A are link catre site-ul B, site-ul B catre site-ul C si site-ul C catre site-ul A. Este complet neadevarat, este tot o incalcare a regulamentului Google, asa ca nu va lasati pacaliti!

10. Daca sa inscrieti site-ul sau nu in directoare web nu as dori sa ma pronunt. Pentru optimizare site sunt 50%-50%. Directoarele web prezinta si un beneficiu, dar si o pierdere pentru site-ul dumneavoastra, asa ca va las pe voi sa alegeti.

Tineti minte! Un articol unic, care este scris pentru cititori, pentru a-i ajuta pe acestia, va fi imediat apreciat atat de ei, cat si de motoarele de cautare. Eu va doresc multa inspiratie si succes! Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie cu mare placere!

4 thoughts on “Optimizare site GRATUIT- Prima pagina pe Google

 1. manea alina

  Iti e foame draga alin? De ce copiezi articole de pe siteul nostru? Nu si tu putina rusine sau vrei un report catre firma unde ai hostingul si catre google??

  Reply
  1. Alin Stoica Post author

   Care este site-ul tau draga, eu nu ma inspir de la nimeni! In primul rand, invata sa scrii corect gramatical si apoi poti sa faci orice vrei tu, sa dai orice report!

   Reply
 2. Rent a car Bucuresti

  Cel mai important proces in optimizarea site ului il reprezinta seo off site, fara linkuri cred ca putem avea cel mai bun continut site-ul nu va urca in rezultate.

  Reply
 3. Mihai Elis

  Toate bune .Nu intelegeam asta cu gratuit in titlu dar e ok. Dupa ce am citit am inteles in ce consta gratuitatea .TY

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *